Publicerad den Lämna en kommentar

Kakaons vänner – snart i butik nära dig!

Såhär mot jul tänkte vi släppa en helt ny kollektion av produkter. Kakaons vänner! Alltså de fantastiska frukter som växter runt kakaoplantagen för att skydda kakaoträden under deras uppväxt. Vissa tror även att frukterna bidrar till kakaons fantastiska smak genom att de påverkar PH-värde i jorden. Jag syftar på bananer, apelsiner, ananas och mango. Vissa växer inte alldeles bredvid kakaon, men i samma område där vi direktimporterar från kakaokooperativen.

 
Först ut är saltade matbananchips, himmleskt goda! Sådär så att man inte kan sluta äta dem efter första crispet. Sedan kör vi den mest underbara ananas vi smakat. Saftig och syrlig. Vi hand-doppar varje ananas för sig  i vår mörka choklad. Doppstället har Norrskensmöbler i Lövånger specialbygt åt oss, kan det bli mer Norrländskt hantverk?

ananas   experiment3
Men vad ska vi lägga godsakerna i… en hållbart producerad låda. Den har nu tagit 3 månader att utveckla och är fortfarande inte klar. Första provet hade lim i sig och vi vill inte ha kemikalier i lådan, sen var det inte återvunnet papper och då funkar det inte för oss. Hellre än hållbar jullåda i januari, än en ohållbar i november. Vi missar lite julförsäljning, men det får ta tid helt enkelt. Vill ni prova våra saltade matbananer och chokladdoppad ananas från Ecuador redan nu, kan ni bara klicka i personalchoklad på chokladjenny.se

 
Glöm inte bort vår fantastiska julchoklad ”Vinterglitter”, smaksatt med kanel, nejlika och kardemumma som doftar glögg och pepparkaka och glittar i vintermörkret.

polka5
Framöver kommer vi lägga upp alla tidigare blogginlägg om plantageresor och annat spännande som ChokladJenny varit med om världen över. Som att hitta avatarträd på Madagaskar, tappa ner passet i Viktoriafallen i Zambia och bli smugglad över till Zimbabwe och alla möten med kakaoodlare och deras fantastiska kakaoträd.

 
Beställ månadens personalchoklad på www.chokladjenny.se/butik

Salta matbananchips 100 gram – 55kr

Chokladdoppad ananas 50 gram – 55 kr
OBS: I meddelandefältet på er order fyller ni i om det är bananer eller ananas ni vill ha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *