Publicerad den 2 kommentarer

Experimental style

V.Plantations har något nytt på G! Något som troligen kommer förändra delar av chokladindustrin, både gällande smak och metod. Vi som litet lokalt företag, förändrar ju industrin hela tiden genom att arbeta med rättvishandel och hållbarhet. Men smakmässigt. Nu händer det! Jag vet att världens största chokladtillverkare varit inne på detta, men de kom lixom inte hela vägen, än. Vi kom på något de kanske missat, eller inte trodde skulle fungera. Jag längtar att få dela med mig av denna nyhet, men vi är inte riktigt klara för lansering än.

Nu under hösten skördas alla underbara och näringsrika bär och örter till vår choklad. Tranbär, Rönnbär, Kvanne, Älgört m.fl. Vissa växter ligger redan i säkert förvar hos oss. Andra raw food torkas och kvarnas av underbara Maria på Bärande produkter i Umeå. Har du ett sprudlande Rönnbärsträd på gården -ät bären! Eller kom till fabriken med dem så tar vi vara på dem. Maila mig i så fall på jenny@chokladjenny.se

Just nu testar vi galet mycket nya grejer. Vi kör därför två sorter som personalchoklad. Den ena är en supernyttig tokmörk choklad; 90% kakao sötad med Björksocker. Den andra är mildare choklad med fenomenalt bra saltsting; 65% kakao smaksatt med Ingefära&Havssalt. Ingefäran kommer från Ecuador och havssaltet är hämtat på Island. Saltet är framställt med hjälp av 100 % geotermisk energi, en process där vatten från de naturligt varma källorna används som enda energikälla under hela processen. Vill du beställa dessa lägger du enkelt en order på chokladjenny.se Skriv i meddelandefältet vilken av dessa två sorter du vill ha så skickar vi på ett litet kick.

Höstturné – kom och smaka choklad med oss!
Se hela vårt tjusigt handskrivna schema på: Instagram@chokladjenny_vp

Beställa månadens personalchoklad på www.chokladjenny.se/butik
90% sötad med Björksocker
65% Ingefära&Havssalt

90% sötad med Björksocker

2 reaktioner på “Experimental style

 1. När planerar du nästa pralinkurs? Jag är intresserad!

  1. Hej

   Kontakta studieförbundet vuxenskolan i Umeå för pralinskola

   Med vänlig hälsning
   Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *