Digital chokladprovning jenny logga

Jenny Berg “ChokladJenny” på Nordic Chocolate berättar om sin väg som kakaoutvecklare i Sydamerika, hållbar chokladproducent i Västerbotten och kvinnlig entreprenör med hela världen som arbetsfält. Från en källare i Umeå tillverkas choklad som blivit utsedd till Skandinaviens bästa choklad och nått ända fram till EU:s högkvarter och Hillary Clinton. Föreläsningen bjuder på mycket skratt varvat med chokladkunskap där vi samtidigt avnjuter
kvalitetschoklad från Norrlands första chokladfabrik.

Inför provningen

Förbered er digitala chokladprovning genom att ställa fram kranvatten, ert provnings-kit och eventuellt bröd

eller äpple för att neutralisera smaklökarna mellan chokladbitarna.

 

~

Digital chokladprovning gruppbokning

Vi tar enbart emot gruppbokningar med minimiantalet på 10 personer.
Är gruppen färre än 10 personer går det naturligtvis att boka ändå, men ni betalar för 10 st.

Boka på: jenny@chokladjenny.se eller ring till +46 730 40 22 24

 

Digital chokladprovning – Individuell bokning via Studieförbundet Vuxenskolan

Välkommen på öppen digital chokladprovning 23/4 via Studieförbundet Vuxenskolan

Länk till chokladprovning 23/4 – Klicka här

Maila: umea@sv.se 

Telefon: 090-125585 

KLICKA HÄR FÖR INFORMATION OM CHOKLADPROVNINGAR

  Chokladprovning 45 min – 1.5 h

ChokladJenny bjuder på smakprover och berättelser från sina exotiska plantageresor. Vi lär oss skilja på choklad och kvalitetschoklad, smakar oss genom chokladens historia och får en inblick i kakaons positiva egenskaper. Under provningen avnjuter vi utsökt ekologisk, rättvis och hållbar choklad i olika former.

Vi skräddarsyr chokladprovningens innehåll efter kundens arrangemang. För möhippor, födelsedagar och andra tillställningar har vi t.ex en särskild Partyprovning, där chokladprovningens innehåll handlar mer om vilken choklad man blir kär av, än chokladframställning och bönsorter.

Ring eller maila för offert
073-040 22 24 –  Jenny@chokladjenny.se

 

Choklad & Lakritsprovning 1.5 h

Välkommen till en provning fylld av den magiska kominationen av sött och salt. Lär dig urskilja nyanser i både lakrits och choklad samt utveckla din känsla för kvalitet. Vi testar söt, salt och syrlig (!) lakrits och matchar med ljuvlig choklad för den ultimata smakupplevelsen. ChokladJenny bjuder på smakprov och berättelser från sina egna kakaoresor och besök på choklad – och lakritsfabriker runtom i Europa.

Ring eller maila för offert
073-040 22 24 –  Jenny@chokladjenny.se
KLICKA HÄR FÖR INFORMATION OM PRALINSKOLA

Pralinskola 1 – Tryfflar & Praliner, 4 h

 
Varma rostade hasselnötter i ugnen sprider en ljuvlig doft i lokalen och blir till hemlagad nougat. En krämig chokladtryffel rullas i rostade kakaobönor…
 
Upplev fyra härlig timmar i chokladens tecken där du lär dig temperera choklad och tillverka egen nougat samt säsongens tryfflar och praliner. Dagen avslutas med stort pralinkalas där vi smakar och delar upp allt vi tillverkat för att ta hem till nära och kära.
 

 

Pralinskola 2 – Chokladteknik, 4 h

 
För er som kan temperera choklad och gjuta pralinskal. Vidareutveckla dig inom chokladteknik och upplev skaparglädjen!

Vi lär oss:
– Chokladdekor för olika bakverk
– Använda magnetiska pralinformar
– Kreativa tekniker för att sätta färg och form på våra tryfflar och praliner

Hämta minnesanteckningar